Brown University | Stephen Robert Campus Center

BRU3007 receptionLocation

Providence, Rhode Island

Overview

Brown University renovated its historic Stephen Robert Campus Center, overhauling existing systems while ensuring the building’ s historic integrity. The project included new glazed walls and a two-level accessible entrance to bring new light and views into the center of the complex. The project earned a LEED Gold certification, surpassing the goal of a LEED Silver rating.

Fitzemeyer & Tocci provided MEP engineering services for this renovation and developed modern and efficient systems for this historic structure.

Architect

Schwartz/Silver Architects, Inc.

Photo Credit: © Warren Jagger Photography Inc.

Client Quote

“I would like to thank you all as well, for all your efforts. This is the proverbial icing on the cake for what has been touted by many as one of the most successful projects in recent years here at Brown.”

– John Cooke – Project Manager – Department of Facilities, Brown University – in response to the news that the project had been awarded LEED Gold Status

« Back to Academic